In de afgelopen periode zijn de kinderen bezig geweest met het thema  “Ik hou van Holland”.

Een superleuk thema om ook juist in deze tijd te houden omdat het weer ook zo mooi de veranderingen in de natuur laat zien. We letten op de veranderingen van onze kastanjeboom op het schoolplein maar zien ook de vogels en de dieren druk in de weer met hun jongen.

We weten inmiddels ook iets over ons koningshuis, de provincies, de hoofdsteden hiervan en de streekproducten die in de provincie thuis horen.

Heel bekend in Nederland zijn de tulpen, die op dit moment ook in volle bloei staan en natuurlijk  mag de kaas niet ontbreken.

We hebben daarom een bezoek gebracht aan een kaasboerderij, hieronder leest u iets van de kinderen en enkele foto’s over dit bezoek:

• …..er waren veel kaasen, ik hep een koe gemelkt
  • …..Milan en Zilpa haden een blok kaas getilt
  • …..toen ginen we naar de kalfjes kijken
  • …..er kwam een meneer en die zij volg mij
  • …..en we heben nog kaas gekreegen
  • …..de koe kan wel meer dan 10 jaar worden
  • …..we zijn eerst bij de kalf weezen kijken
  • …..toen mogten we kaas proefen
  • …..en een aperaat ging met gloejen heet waterdoor de buisen hen want als je een glas melk drinkt en een dag laat staan kun je hem niet meer schoon drinken

Hier kunt u de foto’s bekijken.

Rekenen is toch eigenlijk hartstikke leuk!?? Vooral als we er materiaal bij gebruiken. Hier zijn we bezig met ruimtelijk inzicht.

Wij zijn groep 5

En wij zijn een hele leuke klas. En wij hebben hele leuke juffen. Smorgens zijn wij in de keet en een keer niet en smiddags zijn wij in de klas. In groep 5 zitten twaalf kinderen. Het is erg gezellig met elkaar en we maken veel grapjes maar we werken ook hard. Groetjes Ilse Imke en Noor.