In de afgelopen periode zijn de kinderen bezig geweest met het thema  “Ik hou van Holland”.

Een superleuk thema om ook juist in deze tijd te houden omdat het weer ook zo mooi de veranderingen in de natuur laat zien. We letten op de veranderingen van onze kastanjeboom op het schoolplein maar zien ook de vogels en de dieren druk in de weer met hun jongen.

We weten inmiddels ook iets over ons koningshuis, de provincies, de hoofdsteden hiervan en de streekproducten die in de provincie thuis horen.

Heel bekend in Nederland zijn de tulpen, die op dit moment ook in volle bloei staan en natuurlijk  mag de kaas niet ontbreken.

We hebben daarom een bezoek gebracht aan een kaasboerderij, hieronder leest u iets van de kinderen en enkele foto’s over dit bezoek:

• …..er waren veel kaasen, ik hep een koe gemelkt
  • …..Milan en Zilpa haden een blok kaas getilt
  • …..toen ginen we naar de kalfjes kijken
  • …..er kwam een meneer en die zij volg mij
  • …..en we heben nog kaas gekreegen
  • …..de koe kan wel meer dan 10 jaar worden
  • …..we zijn eerst bij de kalf weezen kijken
  • …..toen mogten we kaas proefen
  • …..en een aperaat ging met gloejen heet waterdoor de buisen hen want als je een glas melk drinkt en een dag laat staan kun je hem niet meer schoon drinken

Hier kunt u de foto’s bekijken.

We zijn weer een half jaar verder, we hebben veel nieuwe dingen geleerd.

We willen jullie graag vertellen wat we nu weten.

Rowin, Luuk, Gerrit en Dylano vertellen;

‘Wij gingen op onderzoek uit over de olympische winterspelen. We weten nu welke landen er mee doen en waar die liggen, we weten dat er een olympisch vuur is, we weten welke ringen er zijn, we kennen de geschiedenis van de olympische spelen, we weten welke medailles er gehaald zijn.’

Fabian, Ravi, Zilpa, Lidia vertellen;

‘We kennen de tafels van 1, 2,4,5 en 10, we leren keersommen, we zijn ook heel goed in + en – sommen, we kunnen ook heel goed op de computer rekenen.’

Dylinn, Maarten, Lorenzo en Senna vertellen;

‘We leren de ei/ij, we leren de ieuw/eeuw/uw, we weten het verschil tussen de klinkers en medeklinkers, ook kennen we de twee tekenklanken’

Ashley, Daniel, Iris en Milan vertellen;

‘We spelen bij gym vaak tikspellen en trefbal, met juf Krista gingen we touwtje springen, ratslagen handstanden koprollen maken. Wat heel belangrijk is samenwerken.’

Nieuws van groep 4!

In onze groep zitten 16 kinderen. Als groep 5 er bij komt zijn dat er 29.

We hebben het erg gezellig met elkaar en kunnen ook goed en zelfstandig werken.

Elkaar helpen vinden we ook erg belangrijk.

In dit schooljaar hebben we ook thematijd en proberen dan veel nieuwe dingen te ontdekken rond dat thema.

We beginnen met een introductie, hierna gaan we verkennen en starten een onderzoek.

Dit gaan we uitvoeren, een conclusie trekken en tot slot presenteren we het thema als afsluiting.

Hier onder een paar leuke foto’s van ons…..