Het thema “Ik hou van Holland” hebben we afgesloten met gezellige Koningsspelen.

Na de meivakantie zijn we gestart met “De helden van 112”

Het was erg gaaf om een echte ambulance op het plein te zien staan. De sirene ging aan en we mochten allemaal even een kijkje in de ziekenwagen nemen.

We hebben een bezoekje gebracht aan de brandweerkazerne en hopen ook nog een echte agent te kunnen spreken in de klas.

Ondertussen werken we er in de klas heel veel over.

We schrijven samen een spannend verhaal en lezen deze elke dag. We zijn druk bezig met mooie zinnen schrijven in prachtige schrijfletters en we rekenen veel. Elke week zijn we ook druk met onze weektaken, kiezen we taken van het digikeuzebord en doen we rekenspellen.

Omdat het zo mooi weer was de afgelopen dagen hebben we een gezellig waterfeestje gevierd samen. We maakten met stoepkrijt vuurvlammen en spoten deze als echte brandweermannen uit. Ook verfden we met kwasten en water onze namen en maakten we huizen en hartjes. Natuurlijk spoten we ook elkaar lekker nat!

Alle kinderen hebben nagedacht over wat ze nog willen leren in de laatste weken van dit schooljaar. Een aantal antwoorden zijn: sneller sommen kunnen maken, netjes aan elkaar schrijven, moeilijke sommen tot 100, moeilijker woorden lezen, enz. We gaan dus samen nog flink aan de slag 😉

Wij zijn groep 3.

In onze groep zitten 20 kinderen.

Elke dag zijn we druk met lezen, schrijven en rekenen.

Maar we houden ook van plezier maken!

We hebben al veel geleerd over muziek,  het weer, Sinterklaas en kerst

We leren door veel met elkaar te spelen, we maken zelf woordkaarten, zodat iedereen de woorden kan naschrijven.

Ook maken we bijna elke dag een dictee. Dit gaat al heel goed.

Met rekenen kunnen we al sommen maken tot 10.

Groeten van groep 3