Groep 1/2

Groep 1/2 is aan het werk met het thema: ik hou van Holland. We hebben al veel dingen geleerd zoals: hoe bak je pannenkoeken? Kunnen wij tulpen laten verkleuren? Hoe wordt is gemaakt? Hoe sterk zijn eieren? enz.  Als afsluiting sturen wij een brief naar de koning met alles wat wij hebben geleerd.

In januari was het thema Wij gaan voor goud aan de beurt. We hebben erg veel geleerd over de Olympische spelen. We hebben bijvoorbeeld antwoord gekregen op de vragen: Hoe zijn de Olympische spelen ontstaan? Welke sporten zijn er allemaal op de spelen? Hoe kan je het beste omgaan met winnen en verliezen? Ook hebben we erg veel mooie dingen gebouwd en geknutseld.

Welkom bij groep 1/2 ,

We willen jullie graag laten zien hoe een dag bij de kleuters eruit ziet.

Op dinsdag, woensdag en donderdag beginnen we met een inloop. Wanneer de kinderen in de klas komen staat er een spel klaar.

Na de inloop gaan we in de kring. We luisteren naar een Bijbelverhaal en zingen liederen over de Here God. Op ons dagritmebord kijken we wat voor een dag het is en we bekijken wat we deze dag gaan doen.

Het spelen en werken staat nu op de planning. Op ons digitale keuzebord mogen we zelf kiezen in welke hoek we gaan spelen.

Na het spelen gaan we eten en drinken. Op woensdag, donderdag en vrijdag hebben we een fruitdag.

Wanneer we een spelletje gedaan hebben in de kring gaan we naar buiten. Op donderdag gaan we gymmen.

Nog even een boekje lezen en dan gaan we naar huis toe.

We werken op school met verschillende thema’s. Dit jaar zijn we begonnen met het thema: Daar zit muziek in. We zijn op bezoek geweest bij een muziekwinkel en hebben deze nagemaakt in onze klas. Het thema hebben we feestelijk afgesloten met een concert.